Halloween receptek
Banánszellemek
hozzávalók / 4 adag:
2 közepes db banán
5 g étcsokoládé (lencse)
elkészítés:
A banánokat megpucoljuk és félbevágjuk.
Csokiból érdemes kis csokipasztillákat venni - ha nincs, olvasszuk meg a csokit, és cseppentsük egy porcelántányérra, és várjuk meg, míg megszilárdul.
A cseppeket szúrjuk bele a banánba, hogy szellemarcokat formázzon.
Ha van pálcikánk, húzzuk fel rá, ha nem, akkor csak ültessük tányérra őket.
hozzávalók / 4 adag:
2 közepes db banán
5 g étcsokoládé (lencse)
elkészítés:
A banánokat megpucoljuk és félbevágjuk.
Csokiból érdemes kis csokipasztillákat venni - ha nincs, olvasszuk meg a csokit, és cseppentsük egy porcelántányérra, és várjuk meg, míg megszilárdul.
A cseppeket szúrjuk bele a banánba, hogy szellemarcokat formázzon.
Ha van pálcikánk, húzzuk fel rá, ha nem, akkor csak ültessük tányérra őket.
Boszorkány ujjak
hozzávalók / 8 adag:
25 dkg finomliszt
15 dkg vaj
20 dkg mandula (darált)
10 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg mandula (35-40 db egész)
1 dkg csokoládé (olvasztott)
elkészítés:
A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot, és a tojásokat összegyúrjuk.
A tésztából ujjnyi vastag, kb. 10 centis rudakat sodrunk.
A rudak közepére bütyköket formázunk, ujj formájúra alakítjuk, és késsel barázdákat húzunk rájuk. Az ujjak végére egész mandulaszeleteket nyomkodunk.
Az ujjakat előmelegített sütőben megsütjük.
A mandulaszemeket sütés után olvasztott csokival lekenjük.
hozzávalók / 8 adag:
25 dkg finomliszt
15 dkg vaj
20 dkg mandula (darált)
10 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg mandula (35-40 db egész)
1 dkg csokoládé (olvasztott)
elkészítés:
A lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot, és a tojásokat összegyúrjuk.
A tésztából ujjnyi vastag, kb. 10 centis rudakat sodrunk.
A rudak közepére bütyköket formázunk, ujj formájúra alakítjuk, és késsel barázdákat húzunk rájuk. Az ujjak végére egész mandulaszeleteket nyomkodunk.
Az ujjakat előmelegített sütőben megsütjük.
A mandulaszemeket sütés után olvasztott csokival lekenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése